زعيم دريمي Admin
المساهمات : 746 تاريخ التسجيل : 17/10/2010
| موضوع: صينية الدجاج بالفلفل الرومي ـ المقادير و طريقة الاعداد السبت أكتوبر 30, 2010 9:55 am | |
| احبائي واخواتي بقدم لكم طبق الدجاج اللذيذ والمتواضع وهو صينية الدجاج بالفلفل الرومي المقادير دجاجة تزن من كيلو الى كيلو ونصف حسب ما تريدين 1 فلفل رومي اخصر كبير 1 فلفل رومي احمر كبير بصلة كبيرة حوالي 2 معلقة كبيرة زبدة او زيت ( بس الزبدة اطعم ) ملح وبهارات ملعقة صغير ( كمون , فلفل اسمر , كزبرة ناشفة , هيل , ثوم بودرة , بابريكا ) وطبعا البهارات اختياريا حسب ما تحبوا بس البهارات ديه بتعطي طعم يجنن 2 كوب من الصلصة الفرنسية ( عصير طماطم , زيت زيتون , عصير ليمونة , بهارات ) بقدونس ( اختياري ) الطريقة : 1 - تنظفي الدجاج كويس بالملح والدقيق والخل حتى تروح الظفارة منها ثم ادعكيها بنصف البهارات السابقة 2- تقطعي البصل والفلفل الرومي قطع كبيرة شوية الى مربعات والبصل جوانح 3- تجيبي طاسة وتضعي الزبدة و بعدين تضعي البصل تحمري شوي لغاية لما البصل يتغير لونه ثم ضعي الفلفل وقلبي كويس وبعدين ضعي النصف الاخرك من البهارات على الخلطة وقلبي كويس لغاية لما تشمي رائحة البهارات 4- تيجيبي الخلطة البصل والفلفل وتحشي بها الدجاجة كويس وتقفلي كويس بالخلة او بالخيط المتوفر عندك واسلقيها في ماء وعليها بهارات سلق الدجاج نصف سلق او نصف استواء ووالبهارات ( ورق لوري , عود قرفة , قرنفل او مسمار , كزبرة ، فلفل اسود 5- بعد سلق الدجاجة نصف سلق طليعا من المية واتركيها تبرد شوي لغاية لما تحضري الصلصة الفرنسية 6- بعد كدة قطعيها الى اربع اجزاء وضعي عليها الخلطة ( الحشوة ) وادعكي الحشوة بداخلها كويس وهذه صورة الدجاج وعليها الحشوة 7- وبعدين صبي عليها الصلصة الفريسة - بعد كدة تدخل الفرن لمدة تقريبا 40 دقيقة ثم تشغلي الشواية من فوق | |
|